Opleiding Belgie – Antwerpen

Docent Kleuterdans

Ben jij opzoek naar een gedegen kleuterdans opleiding dichter in de buurt van Antwerpen? QUENO Sportopleidingen biedt vanaf dit jaar ook opleidingen in Belgie.
Maak de stap van fanatieke sporter gecertificeerd erkend docent tijdens het kleuterdans opleidingsweekend in Antwerpen. Kies er voor om de opleiding tot Docent Kleuterdans te volgen en ga direct aan het werk als gedegen docent.
De ervaren mastertrainers van QUENO Sportopleidingen reizen af naar Antwerpen om op deze prachtige plek de kennis en ervaring te delen met instructeurs en fanatieke sporters die zich graag willen laten scholen. Door de kleine groepen wordt de persoonlijke aandacht voor iedere cursist gewaarborgd. Lees snel verder voor meer informatie over het kleuterdans weekend in Antwerpen.

Introductie Docent Kleuterdans

Opleiding voor (toekomstig) yoga-, dans- en sportdocenten, leerkrachten P.O. (groep 1 en 2), leraren S.B.O. en L.O. leraren, leiding BSO, KDV.

Kleuterdans is een dansles waarin ieder kind zichzelf kan zijn. Tijdens de tweedaagse cursus leer je hoe je dansles kunt geven aan kleuters. Je leert werken met een combinatie van dansexpressie en kinderdans. Fantasie speelt een grote rol tijdens Kleuterdans. Het is je doel om te leren hoe je kleuters kunt prikkelen tot nieuwe bewegingen, fantasie en een eerste basis te leggen voor dans (ritme, muziek, techniek). In de Kleuterdansles worden kinderen spelenderwijs gestimuleerd tot ontwikkeling van motoriek, coördinatie, kracht en fantasie in bewegen. Dansexpressie geeft elk kind de ruimte om zichzelf te ontwikkelen binnen zijn eigen niveau. Kinderdans stimuleert de dansontwikkeling, ritme, maat houden en motoriek. Bij Kleuterdans wordt ongeveer 75% van de tijd besteed aan dansexpressie en 25% aan kinderdans. Dansexpressie is geschikt voor een grote doelgroep. We richten ons in deze opleiding op kleuters maar in de praktijk blijkt dansexpressie ook zeer geschikt voor oudere kinderen die extra zorg nodig hebben.

Wat kan je verwachten?

Door de op de doelgroep aangepaste lesopbouw en lesinhoud kunnen de kleuters heel goed geboeid blijven ondanks de korte spanningsboog. Bij Kleuterdans dansen de kinderen in een fantasiewereld “Bij de koning van dansland”. Binnen dit thema is alles mogelijk. Tijdens de opleiding leer je hoe je hier mee kunt werken.

Kleuterdans binnen het onderwijs is in te zetten als specifieke activiteit (dans) en in de klas. Dansexpressie is te gebruiken om de kinderen even een moment te geven waarin ze kunnen bewegen en fantaseren. Deze methode werkt effectief om opnieuw de aandacht te kunnen pakken en makkelijker om te gaan met de korte spanningsboog van de doelgroep.

Inbegrepen:
Syllabus, lunch en certificaat QUENO Sportopleidingen.

Inhoud:

Praktijk en theorie
Dansexpressie
Kinderdans (verschillende talen)
Lesopbouw
Fantasie als rode draad, verhaallijn
Verhaallijn voor de les
Lesvoorbereiding
Muziekgebruik en werken met een tamboerijn
Thema’s en jaarplan maken
Dansexpressie in de klas
Kleuterdans als groepsles

Praktische informatie

Doelstelling / relevantie:
De opleiding leidt leraren op om kleuterdans lessen te geven en kleuterdans kunnen inzetten tijdens korte spel en ontspanningsmomenten in de klas. Leraren leren dansexpressie te gebruiken om thema’s, reken- en taalontwikkeling te ondersteunen. De opleiding biedt leiding uit de kinderopvang de juiste handvatten om dansante activiteiten in te zetten in de opvang.

Doelgroep:
Opleiding voor yoga-, dans- en sportdocenten, leraren P.O. die werken met groep 1 en 2, leraren S.B.O. en L.O. leraren,  leiding BSO en KDV.

Werkwijze en tijdsindeling:

In de opleiding leert de leraar om gedegen dansles te geven of onderdelen van de les in te zetten in de klas. De opleiding bestaat uit 11 contacturen en 19 zelfstudie uren. De contacturen zijn twee opleidingsdagen welke beginnen met een college (1,5 uur) met daarin aandacht voor achtergronden en onderzoeken welke betrekking hebben op dans en de jonge doelgroep. Vervolgens wordt theorie en praktijk samengebracht waarna er veel aandacht is voor het werkelijk lesgeven. Inleven in de belevingswereld van kleuters en bewegen als kleuters, maken het geheel tot een zeer inspirerende scholing.

Opleiding op HBO niveau, studiebelasting totaal 30 uur. Opbouw uren: 11 contacturen, 19 zelfstudie. Deelnemers ontvangen het certificaat ‘Docent Kleuterdans’ van QUENO Sportopleidingen. Dit stelt hen in staat om dansactiviteiten te verzorgen aan kinderen in deze leeftijdscategorie

Wil jij 13 & 14 oktober opgeleid worden?