MindFit Trainer

Duur: 2 dagen

Studiebelasting: 20 uur

Nivea: MBO

Prijs: 359,-

Diploma: CRKBO & Branch erkend

Eerst volgende opleiding start: 12 april 2019

Start met de juiste basis als MindFit Trainer en leer je studenten mentaal te ontspannen door middel van fysieke inspanning.


Gezondheid gaat verder dan sport en voeding alleen. Het mentaal welzijn kun je bevorderen door sport, maar daarnaast is er ook veel vraag naar activiteiten op het gebied van ontspanning. Als sportinstructeur/MindFit Trainer kun je hierop inspringen door in sportieve lessen een stukje ontspanning voor te laten komen zoals yoga en pilates.

Als je werkelijk tegemoet wilt komen aan de vraag kun je MindFit cursussen aanbieden. Een reeks van lessen of een eenmalige cursusdag/avond waarin je werkt aan mentale ontspanning door verschillende fysieke oefeningen, aandachtstraining (mindfulness), ademhaling en meditatie techniek. In deze opleiding krijg je een volledig uitgewerkte reeks van 4 lessen aangeboden waarmee je meteen les kunt geven. Naast de inhoud van deze vier lessen krijg je andere oefeningen aangeboden waardoor jet het programma kunt verlengen of opnieuw kunt aanbieden met een andere inhoud.

Meditatie kussentjes
Instructeur geeft MindFit les
31189810_1763578373706134_8873735263436668928_n (2)

De opleiding MindFit Trainer telt mee voor de internationale erkenning tot Certified Yoga Teacher 200 en 500 uur van Yoga Alliance International.

Wat kun je tijdens de opleiding verwachten?

We werken met Tibetaanse yoga, Core oefeningen, Yin yoga, Pilates en Hatha Yoga om door inspanning tot ontspanning te komen. De fysieke oefeningen gecombineerd met mentale oefeningen (bodyscan, ademhaling (pranayama), aandachtstraining, meditatie en ontspanning) zorgen voor een heel effectieve inhoud waardoor de cursisten ook werkelijk stress verlaging ervaren. Door de cursisten wekelijks ‘huiswerk’ oefeningen te geven (Mindfulness is dagelijks werk…) geven ze aan een duidelijk verschil in Mindset te ervaren van voor de cursus en na de cursus. Wil jij dit aan andere doorgeven? Dan ben jij wellicht de instructeur om deze opleiding te doen en andere te helpen stress te verlagen.

Veel centra bieden MindFit aan als laagdrempelig programma om stress tegen te gaan. Door dit als los programma van 4 weken aan te bieden halen zij een nieuwe doelgroep binnen en additionele inkomsten vanuit de reguliere klanten groep. Tevens een geschikt programma om een grotere instroom te creëren naar andere lessen als Pilates en Yoga na afronding van de MindFit. Met dit programma is de eerste stap tenslotte gezet.

 

Inhoud Opleiding MindFit Trainer:

Theorie en praktijk. Fysieke ontspanningsoefeningen, Tibetaanse en Indiase yoga, werken met Core en Pilates als ontspanningstechniek, meditatie en aandachtstraining.

 

Inbegrepen:

Cursusmap inclusief kant en klaar 4 weken programma, Mala (ketting ter ondersteuning aandachtstraining) en certificaat.

 

Doelstelling voor studenten:

Zelfstandig korte lessenreeks MindFit kunnen aanbieden met oefeningen en daarbij behorende techniek, aandachtstraining en ontspanningsoefeningen. Corrigeren en begeleiden van klanten tijdens de les.

 

Doelgroep Opleiding MindFit Trainer:

Sportinstructeurs, Pilates docenten, Yoga docenten, coaches en Personal trainers. Ook als je geen achtergrond hebt in het geven van trainingen kan dit programma passend voor je zijn. Neem bij twijfel contact op met info@quenosportopleidingen.nl

Opleiding op MBO niveau, duur 2 dagen. Studiebelasting totaal 20 uur. Opleiding tot certificaat ‘MindFit trainer’ van QUENO Sportopleidingen.

 

Genereer extra inkomsten:

Het MindFit programma (licentievrij) kun je in 4 weken aanbieden waardoor je extra inkomsten kunt genereren van je vaste leden en laagdrempelig nieuwe leden kunt aantrekken. Doordat de cursisten bij dit programma ook werkelijk vooruitgang voelen en ervaren blijkt uit ervaring van diverse aanbieders dat ze vervolgens veelal kiezen voor een lidmaatschap.