Docent Kinderyoga 0-6 jaar

Duur: 2 dagen

Studiebelasting: 10 uur

Nivea: MBO

Prijs: 359,-

Diploma: CRKBO & Branch erkend

“Geef jonge kinderen (en hun ouders) een rust & aandacht moment door Kinderyoga”

 

Intensieve tweedaagse opleiding om yoga lessen te leren geven aan kinderen van 0 tot en met 6 jaar. In de opleiding leer je kinderyoga houdingen (asana’s), lesopbouw, ontspanning, werken met aandacht, fantasie en expressie. De kinderyoga zorgt voor rust, mogelijkheid tot expressie, lenigheid en het geeft een aandachtsmoment voor het kind. Bij ouder en kind yoga leer je ook werken met oefeningen om hechting en de band tussen ouder en kind te versterken.

Yoga in de klas
Vrouw en kind doen samen aan kinderyoga

Inhoud:
Asana’s (Yoga houdingen) en hoe deze te verwerken in een kinderyoga les , kinderzonnegroet, ontspanningsoefeningen, aandachtstraining voor kinderen, lesopbouw, thema’s en fantasie, verwerking, ontwikkeling leeftijdscategorie 0-6 jaar,  opwarmen en eindontspanning.

Inbegrepen:
Cursusmap, certificaat

Doelstelling:
Zelfstandig Kinderyoga en ouder – kind Yoga lessen (0 t/m 6 jaar) kunnen verzorgen met de juiste opbouw, thema (werken met fantasie), aandacht voor ademhaling en ontspanning en juiste yoga techniek. Kennen van basis kinderyoga asana’s, kinderzonnegroet, werken met fantasie, aandachtstraining en ontspanningsoefeningen. Positief stimuleren en begeleiden van kinderen (en ouders) tijdens de les.

Doelgroep:
Iedereen met lesgeef ervaring of Yoga ervaring. Yoga opleiding niet vereist maar we adviseren dit wel. Hiervoor is de Docent Yoga een geschikte vooropleiding. Mensen die alleen werken met kinderen hebben veel aan Docent Kleuterdans en Dreumesdans als vooropleiding.

Opleiding op MBO niveau, duur 2 dagen. Studiebelasting opleiding 10 uur, zelfstudie 12 uur. Opleiding tot certificaat ‘Docent Kinderyoga’ van QUENO Sportopleidingen.