Opleiding PoleFit Instructeur

Start met de juiste basis als PoleFit Instructeur en ervaar daarna de ruime keuze in specialisaties


PoleFit (Pole Dance/Paaldansen) is een combinatie van kracht- en cardiotraining. Het is een acrobatische workout in de paal. In de korte en intensieve tweedaagse opleiding tot PoleFit Instructor leer je de basistechnieken van PoleFit voor beginners en hoe je dit veilig kunt aanleren aan je cursisten. In de opleiding gaat het vooral om techniek. Krachtopbouw creëer je door met de juiste techniek zelf te gaan trainen na afloop van de opleiding. Leer in korte tijd spectaculaire draaien en choreografieën. Verbeter je spieruithoudingsvermogen, stabiliteit, core en word zelfverzekerder door PoleFit.

Het is een leuke les voor het sportcentrum waarbij controle over je lichaam een grote rol speelt.
Tijdens PoleFit span je romp- (core), arm- en beenspieren aan in andere houdingen dan je tijdens reguliere groepslessen gewent bent. Doordat de paal verticaal staat werk je met ander spiergebruik door de zwaartekracht. Door te werken op muziek kun je mooie choreografieën maken waardoor het een geweldige nieuwe uitdaging is voor je cursisten!

 

Wat kan je verwachten tijdens de opleiding tot PoleFit Instructeur?

Heb je al ervaring met Pole? Dan is deze opleiding tot PoleFit Instructor geschikt voor je om met de juiste techniek les te gaan geven. Geen ervaring met Pole maar wel sportief en/of instructeur in een andere discipline? Ook dan is deze opleiding tot PoleFit Instructor voor jou geschikt. Dan leer je de beginselen om basis lessen PoleFit te gaan geven.


Inbegrepen:

Handout en certificaat


Doelstelling studenten:

Zelfstandig beginners lessen kunnen verzorgen met de juiste opbouw en techniek.


Doelgroep Opleiding PoleFit Instructeur:

Sportinstructeurs, ervaring met PoleFit is niet nodig.

Opleiding op MBO niveau, duur 2 dagen, studiebelasting totaal 15 uur, opleiding voor certificaat ‘PoleFit Instructeur’ van QUENO Sportopleidingen.