Docent Power Yoga

Duur: 5 dagen (inclusief examens)

Studiebelasting: 100 uur

Nivea: MBO

Prijs: 675,-

Diploma: CRKBO & Branch erkend

Yoga Alliance Intenational: 80 uur CYT

Eerst volgende opleiding start: 15 maart 2019

Start met de juiste basis als Power Yoga Instructeur en ervaar daarna de ruime keuze in specialisaties en verdiepingen.

Docent Power Yoga is de opleiding voor mensen die in een korte tijd gedegen Power Yoga lessen willen leren geven. We werken met de basis uit Ashtanga, de eerste serie, aangepast tot intensieve en effectieve Power yoga.

Power Yoga is een vorm van Yoga die onder andere veel in sportscholen wordt gebruikt. Hierbij gaat het om oefenreeksen waarbij het accent ligt op kracht en lenigheid. Power Yoga is ontstaan in de USA en betreft een modificatie van de originele Ashtanga Yoga uit India.

Omdat het niet de officiële reeksen van K. Pattabhi Jois betreft maar aangepaste reeksen is deze vorm bij uitstek geschikt voor de doelgroep waaraan wij lesgeven: Westerse mensen die veelal een andere lichaamsbouw hebben dan de mensen uit India. De opleiding tot Docent Power Yoga is dan ook hierop gebaseerd.

Inrichting Yogazaal
Groepsles Hatha yoga
Docent Power Yoga Instructeur

De opleiding Docent Power Yoga telt als 80 uur voor de internationale erkenning tot Certified Yoga Teacher 200 en 500 uur van Yoga Alliance International.

Inhoud Opleiding Docent Power Yoga:
Yoga reeksen volgens methode Power Yoga, zonnegroet, ademhalingsoefeningen (Pranayama), meditatie/aandachtstraining en lesopbouw.

Inbegrepen:
Cursusmap, QUENO Sportopleidingen diploma (telt als 80 uurs voor CYT200 en CYT500 van Yoga Alliance International) bij positieve afronding van de opleiding. (Brief ter bevestiging van deelname wanneer je er voor kiest geen examen te doen)

Doelstelling voor studenten:
Zelfstandig Power Yoga lessen kunnen verzorgen met de juiste opbouw methodiek, ademhalings- en houdingstechniek en ‘flow’. Kennen van basis reeks, pranayama oefeningen, zonnegroet en aandachtstraining. Corrigeren en begeleiden van klanten tijdens de les.

Doelgroep opleiding Docent Power Yoga:
Iedereen met lesgeef ervaring of Yoga ervaring.

Opleiding op MBO niveau, duur 5 dagen incl. examens. Studiebelasting zelfstudie 45 uur. Opleiding tot diploma ‘Docent Power Yoga’ van QUENO Sportopleidingen. Afronding door zowel het theorie als het praktijk examen met een voldoende (6 of hoger) af te ronden. Herkansing is mogelijk door deel te nemen aan de examens van een volgende opleidingsgroep.

Sunsalutation B | Annemiek Smegen