Docent Hatha Yoga

Duur: 4 dagen (inclusief examens)

Studiebelasting zelfstudie: 35 uur

Nivea: MBO

Prijs: 598,-

Diploma: CRKBO & Branch erkend

Yoga Alliance Intenational: 60 uur CYT

Eerst volgende opleiding start:  24 augustus 2018

Start met de juiste basis als Hatha Yoga Instructeur en ervaar daarna de ruime keuze in specialisaties en verdiepingen.

De basis docenten opleiding tot docent hatha yoga biedt je een uitgebreide basis om zelfstandig gedegen yoga lessen geven met de juiste opbouw, methodiek, techniek en ‘flow’. Hatha is de basis van alle yoga en een zeer geschikte vorm om mee te starten omdat eigenlijk alle doelgroepen kunnen deelnemen aan Hatha yoga.

De traditionele houdingen geven rust en ruimte in het lichaam. Een geschikte trainingsvorm om mensen naar ontspanning te brengen terwijl ze zich inspannen. Hatha is zowel intensief als zeer ontspannend aan te bieden. Grenzen opzoeken is een onderdeel van yoga omdat je dan pas grenzen kunt verleggen, zowel fysiek als mentaal.

Groepsles Power Yoga
Inrichting Yogazaal
Yoga Instructeur ondersteund klant

De opleiding Docent Hatha Yoga telt als 60 uur voor de internationale erkenning tot Certified Yoga Teacher 200 en 500 uur van Yoga Alliance International.


Wat kun je verwachten tijdens de opleiding?

In de opleiding tot Docent Hatha Yoga leer je diverse asana’s (yoga houdingen), lesopbouw, geleide meditatie en yoga techniek. Je leert hoe je de les op de juiste manier opbouwt om het lichaam op de juiste manier te trainen. Je leert werken met flow, een zeer belangrijk aspect van Yoga. Tijdens de opleiding leer je niet alleen de verschillende asana’s maar ook hoe je deze op de juiste manier uitvoert, hoe je de cursist verbeterd en fysiek helpt om de houdingen te verdiepen. Ook het werken met opties is van belang omdat je je leert richten op je doelgroep. Wanneer je werkt met ouderen geef je een heel andere yoga les dan wanneer je werkt met actieve sporters bijvoorbeeld. Door de duidelijke theoretische onderbouwing begrijp je waarom je de houding op een bepaalde manier  uitvoert en wat het belang is van correcte techniek hierbij. Er wordt aandacht besteed aan een goede en effectieve warming-up en aan de zonnegroet. Je leert een zonnegroet die geschikt is om uit te bouwen naar een intensievere vorm. Door de aanleermethode leren jouw cursisten de zonnegroet juist uit te voeren en het maximale effect uit de voor en achterover buigingen van de wervelkolom te halen. Docentschap is een belangrijk onderdeel van de opleiding dus je leert jezelf hierin ook verbeteren. Ook wanneer je al veel ervaring hebt als instructeur binnen een andere sport vorm is het zeer leerzaam om te ervaren hoe je doceert bij Yoga.


Inhoud opleiding Docent Hatha Yoga:

Asana’s (houdingen), zonnegroet, Ujjay (Yoga ademhaling, ocean breath), meditatie/aandachtstraining, lesopbouw, opwarming, zitten in aandacht, pranayama (ademhaling), eindontspanning, techniek en verbeteren, opties, overgangen van houdingen, uitgangshoudingen, theoretische onderbouwing, anatomie.

 

Inbegrepen:

Cursusmap, QUENO Sportopleidingen diploma ‘Docent Hatha Yoga’ bij positieve afronding van de opleiding. (Brief ter bevestiging van deelname wanneer je ervoor kiest geen examen te doen) Mogelijkheid om je CYT200 of CYT500 diploma van Yoga Alliance International te behalen door meerdere opleidingen te doen.

 

Doelstelling voor de studenten:

Zelfstandig Yoga lessen kunnen verzorgen met de juiste opbouw methodiek, ademhaling- en houdingstechniek en ‘flow’. Kennen van 32 asana’s, 5 pranayama oefeningen, 1e zonnegroet, aandachtstraining en ontspanningsoefeningen. Corrigeren, begeleiden van klanten tijdens de les.

 

Doelgroep opleiding Docent Hatha Yoga:

Iedereen met lesgeef ervaring of Yoga ervaring.Opleiding op MBO4 niveau, duur 4 dagen incl. examens. Studiebelasting zelfstudie 35 uur. Opleiding tot ‘Diploma Docent Hatha Yoga’ van QUENO Sportopleidingen. Afronding door zowel het theorie- als het praktijkexamen met een voldoende (6 of hoger) af te ronden. Herkansing is mogelijk door deel te nemen aan de examens op een volgend moment. Wanneer je het theorie examen wel hebt gehaald maar praktijk niet blijft het cijfer onbeperkt staan en mag je een herkansing doen voor de praktijk op een volgend examen moment.

 

Docent Hatha Yoga van QUENO Sportopleidingen telt als 60 uur voor de Yoga Alliance International 200 uur & 500 uur CYT erkenning (CYT – Certified Yoga Teacher)