Trainer Fit & Gezond Zwanger

Duur: 2 dagen

Studiebelasting: 20 uur

Nivea: MBO

Prijs: 359,-

Diploma: CRKBO & Branch erkend

Start met de juiste basis als Trainer Fit & Gezond Zwanger en ondersteun je klanten tijdens hun zwangerschap.

 

De opleiding voor trainer “Fit & gezond zwanger” omvat, naast zwangerschapsyoga ook andere oefeningen voor ontspanning en oefeningen om klachten die samen gaan met zwangerschap te beperken (Pilates, kracht, conditie- en ademhalings-oefeningen). De opleiding geeft je de juiste informatie om een cursus te starten van minimaal 4 lessen specifiek voor zwangeren.

Instructeur geeft MindFit les
Inrichting Yogazaal
31131713_1763578310372807_6953003060914290688_n

De opleiding Trainer Fit & Gezond Zwanger telt mee voor de internationale erkenning tot Certified Yoga Teacher 200 en 500 uur van Yoga Alliance International.

Doelstelling is om de zwangeren te helpen gedurende de hele zwangerschap zo fit mogelijk te blijven en te richten op een zo spoedig mogelijk herstel na de bevalling. Uit onderzoek blijkt dat als de moeder in een goede conditie is tijdens de bevalling het herstel veel vlotter verloopt dan wanneer de conditie tijdens de zwangerschap lager ligt. Door het zwangerschapsprogramma wordt dit gestimuleerd. Naast een uur fysiek bezig zijn krijgen zwangeren extra begeleiding met betrekking tot de eigen zwangerschap, voorbereiding op de bevalling en daarna. Thema’s die aan bod komen zijn do’s en don’ts. Wat kun je doen om gezond zwanger te zijn en je zo goed mogelijk voor te bereiden op de bevalling en de kraamtijd. Hoe blijf je fit zodat je volop kunt genieten van de zwangerschap en je zo snel mogelijk herstelt na de bevalling.

 

Wat kan je in de opleiding tot Trainer Fit & Gezond Zwanger verwachten?

In de opleiding wordt aandacht besteed aan theorie en praktijk (bewegen) wat zowel voor dames die hun eerste kindje krijgen als voor dames die al kinderen hebben nuttig kan zijn. Het belangrijkste hierbij is het bewegen. Zorgen voor een goede conditie en voorbereiding op de bevalling en leren ontspannen. Er zijn veel onderzoeken gedaan naar sporten en ontspannen tijdens de zwangerschap. Dit blijkt zeer positief voor zowel de moeder als het kind te zijn. Het is goed voor de ontwikkeling van de baby en het kan een voorspoedige zwangerschap en bevalling positief stimuleren.

Inhoud opleiding Fit & Gezond Zwanger:

Theorie en praktijk, hulpmiddelen, aanpassingen, fysieke klachten, diastase, 3 fasen, positief stimuleren, praktijk lesgeven (Yoga, Pilates, ontspanningstechniek).

 

Inbegrepen:

Cursusmap en certificaat.

 

Doelstelling voor studenten:

Zwangeren leren begeleiden tijdens de zwangerschap. Ruim geinformeerd zijn over de zwangerschap en alles wat daarmee te maken heeft en hierin een programma kunnen aanbieden.


Doelgroep opleiding Fit & Gezond Zwanger:

Instructeurs. Opleiding op MBO niveau, duur 2 dag, studie belasting totaal 20 uur, opleiding voor certificaat ‘Trainer Fit & gezond zwanger’ van QUENO Sportopleidingen.