Verdiepingen: Pranayama & Zonnegroet & Asana

Verdieping Pranayama & asana’s

 

Je geeft al yoga les en je bent toe aan vernieuwing en verdieping. Tijdens deze dag gaan we dieper in op je achtergrond van de verschillende asana’s (yoga houdingen) Je leert op een andere manier kijken naar je lesopbouw en flow en om je lessen specifiek in te richten op een bepaalde doelstelling. Hierbij kun je denken aan rust en harmonie creëren in een drukke periode als de decembermaand in Nederland. Verder leer je een aantal nieuwe asana’s die nog niet aan bod zijn gekomen tijdens de docentenopleiding Docent Yoga en Docent Poweryoga. Deze asana’s zijn zowel van hogere intensiteit als juist minder intensief zodat ze zijn in te zetten zijn tijdens lessen voor diverse doelgroepen.

We gaan in op Pranayama, ontspanning en ademhaling in het algemeen. Pranayama is eigenlijk een meditatievorm die rust geeft en gezondheid brengt. Er zijn heel veel verschillende technieken en doelstellingen binnen pranayama en ook daar gaan we dieper op in. Je gaat veel oefeningen in de praktijk doen. Je leert welke pranayam je het beste in kunt zetten op welk moment. Gericht op meer energie of juist rust etc. De yoga verdieping Pranayama is geschikt voor yoga docenten maar ook voor mensen die werken met anti-stress programma’s. Je kunt de kennis op verschillende gebieden inzetten om meer mensen te helpen tot ontspanning en gezondheid.

Inbegrepen:
Opleidingsmap en certificaat.

Doelstelling:
Uitbreiden kennis van Yoga (asana’s Pranayama en Yoga techniek)

Doelgroep:
Yoga docenten

Opleiding op MBO niveau, duur 1 dag. Studiebelasting zelfstudie 10 uur. Opleiding voor certificaat ‘Yoga Pranayama’ van QUENO Sportopleidingen.

Verdieping Zonnegroet & asana’s

Leer zonnegroeten in te zetten op verschillende manieren, met verschillende doelstellingen en meer!

Je bent toe aan verdieping, vernieuwing en inspiratie… Leer meerdere zonnegroeten om te variëren en in te spelen op de verschillende niveaus in je yoga lessen. Zonnegroeten worden gebruikt als opwarming voor een volledige les maar ook als volledige sessie bijvoorbeeld in de ochtend na het opstaan. Door de zonnegroet op verschillende manieren te leren uitvoeren kun je beter inspelen op je doelgroep en verschillende niveau’s.

Tevens leer je een reeks aan extra asana’s voor je lessen die je meteen in de praktijk kan brengen. Nieuwe technieken en uitdagingen binnen de yoga. Zowel intensieve als asana’s die makkelijker uit te voeren zijn, dus ook daarin richten we op verschillende doelgroepen en de mogelijkheid tot differentiëren in je lessen. Naast de intensieve praktijk is er aandacht voor theorie. We gaan dieper in op achtergronden en Yoga in het algemeen. Leer de inhoud van verschillende stijlen kennen, begrijpen en toelichten. Dit helpt je om de yoga leer beter te begrijpen en verschillen tussen de diverse vormen te herkennen en uitleggen.

Een inspirerende dag om vernieuwing en groei te creëren in je lessen.

Inbegrepen:
Opleidingsmap en certificaat.

Doelstelling:
Uitbreiden kennis van Zonnegroet en Yoga (asana’s zonnegroeten voor verschillende doelgroepen en Yoga techniek) Zonnegroet inzetten als onderdeel van de yoga les maar ook als losstaande training of warming-up voor andere sporten.

Doelgroep:
Yoga docenten, Sportinstructeurs, dansdocenten, PoleFit Instructeurs

Opleiding op MBO niveau, duur 1 dag. Studiebelasting zelfstudie 10 uur. Opleiding voor certificaat ‘Sunsalutations’ van QUENO Sportopleidingen.

Deze opleiding is los te volgen voor Yoga docenten, sport instructeurs en docenten uit andere disciplines. De opleiding telt mee als onderdeel voor de Yoga Alliance International certificering. Met deze opleiding kun je je start maken om je internationale diploma CYT200 of CYT500 te behalen.

 

Onderstaande verdiepingen zijn los van elkaar te volgen en tellen mee voor CYT200 en CYT500 uurs certificering van Yoga Alliance International.